הנה חג הפסח כבר כאן.
בין אם נארח או נתארח, סביר להניח שהוצאות יהיו לנו.
הביטוי (והתשובה) השכיח ביותר בתקופה זו הוא: "אחרי החג". מעוניינים לקבוע פגישה כלשהי...אחרי החג
מזמינים נותן שירות מסוים ...אחרי החג
הבעיה היא ש"אחרי החג" בסוף תמיד מגיע. ואז נחשו מי עוד מגיע? נכון!!! חשבון הבנק.
המדיה ועוד אמצעי פרסום לא מפסיקים להזכיר לנו כמה "מבצעים" יש לקראת החג.
בקניונים, נדמה שיוצאים כלי הבית, המתנות והבגדים מחוץ לחנויות ומתנפלים עלינו (כמובן, זה לא שאנחנו מתנפלים עליהם, חלילה).לעיתים, האווירה וההמולה עצמה היא זו שמכניסה אותנו עוד יותר אל תוך סחרור הקניות.
וכמובן, שלא נשכח למלא את הבית באוכל (קצת התבלבלנו - זאת לא מלחמה שמגיעה בקרוב...זה רק חג).
תכנון מראש יעזור לנו לעבור את החג בשלום, או לפחות להמנע פשיטת רגל.
כדאי להתחיל בהכנת 2 רשימות: אחת לקניית המזון - השנייה לרכישת המתנות.
לאלו שאין מה ללבוש, יכינו גם רשימה לקניית ביגוד - אמנם זכרו שלעתים ניתן לקנות אביזר אופנתי אחד כלשהו ולשדרג כך בגד שממתין לנו בארון.
אם אנחנו המארחים, חשוב לתכנן נכון את ארוחת החג. רק לאחר מכן, מכינים את רשימת קניית המזון. אין צורך לקנות כמות כפולה רק מפני שהמוצרים "היו במבצע" (חלקם עלול להיזרק ואחרים עתידים להצטבר בתוך ארונות המטבח, בזמן שבחשבון הבנק עלול להצטבר לו המינוס).
אם בחרתם לקנות חלק מהמוצרים בסופר, בדקו היטב את המחירים. בתקופת החגים לרוב משתלם יותר לקנות את המצרכים בשוק (נכון...נצטרך לוותר על המזגן. אך...זהירות...אין לוותר על רשימת קניות מסודרת). בשוק ניתן גם להתמקח על המחירים.
רשימת המתנות - לאחר שנרשום למי קונים מתנות ולאחר שנגדיר לעצמנו תקציב (!!!), רצוי שהקנייה תהיה מרוכזת בחנות אחת או שתיים. במקרה זה, כן ניתן ורצוי ליהנות ממבצעים כגון 1+1 (לפי התכנון שעשינו) או מהנחות הניתנות לפי סכום/גודל הקנייה.
ולבסוף, התעייפתם? רוצים לנוח?...עצרו דקה - חופשה בתקופה זו תעלה כ-25% יותר מאשר חופשה שאינה בתקופת החג (כמובן שיש עוד שיקולים, ימי חופש מהעבודה וכד').
אז מה דעתכם לפנק את עצמכם באמבטיה או בחדר שקט, אותו נכין עם אוירה רגועה, נרות ומוסיקה שקטה, תוך כדי תכנון נבון לחופשה הבאה?
מרחבים פתוחים- קורסים וסדנאות המספקים כלים ופתרונות מעשיים על בסיס שיטת “יציאה מהישרדות” http://www.vered-benzvi.com/land/